Eğıtımsel

Eğıtımsel

Eğıtımsel

Yabancı öğrenci statüsünde öğrenci ikamet iznine başvuracak yabancıların, Türkiye’ye Türk Konsolosluklarından alınmış öğrenim/eğitim vizesi ile giriş yapmaları gerekmektedir. Yabancı öğrencilerin, Türkiye’ye gelişlerini müteakip bir ay içerisinde Öğrenci İkamet İznine başvurmaları gerekmektedir.
Üniversitelere kayıt yaptıran yabancı öğrenciler eğitim süresinin tamamını kapsayacak şekilde öğrenci ikamet izni alabilmektedirler. İlk ve Orta öğretim kurumlarında eğitim gören öğrenciler de, her başvurularında en fazla bir sene olmak üzere öğrenci ikamet izni başvurusu yapabilirler. Öğrenci İkamet İzni süresi, ikamet İzni Başvurusu yapan Yabancı Öğrencinin öğrenim süresinden çok olamamaktadır. Öğrenci İkamet İzni sahibi Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri doğrudan çalışma izni alarak çalışabilmektedir(6735 Sayılı kanun) Ön Lisans programlarına kayıt yaptıran yabancı öğrenciler haftada 24 saati geçmeyecek şekilde çalışma izni alarak çalışabilmektedir.

ÖĞRENCİ OTURMA  İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • İkamet İzni Başvuru Formu
  • Pasaport veya yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi
  • Dört (4) adet fotoğraf
  • Kalacağı sürede yeterli ve düzenli maddi imkâna sahip olduğuna dair beyan (Başvuru Formunda beyan edilir. İdare destekleyici belge isteyebilir. Belirtilen program süresince yabancının masrafları kamu kurumunca karşılanıyorsa bu durum başvuruda idareye bildirilir.)
  • Öğrenci Belgesi
  • Şahsın on sekiz yaşından küçük olması durumunda; yurt dışında bulunan annesi/babası veya yasal temsilcisinin vereceği muvafakatname ile muvafakatnamede belirtilmek kaydıyla Türkiye’deki gerçek ya da tüzel kişiler tarafından verilecek taahhütname
  • Geçerli sağlık sigortası (Öğrenciler talep etmeleri halinde kayıt tarihinden itibaren üç ay içinde genel sağlık sigortalısı kapsamına girdiklerinden geçerli sağlık sigortası talep edilmez, ancak üç ay içinde genel sağlık sigortası yaptırdıktan sonra idareye bildirmeleri gerekmektedir)